Bemutatkozás - Váci Juhász Gyula Általános Iskola

VÁCI JUHÁSZ GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA
1932 óta
Tartalomhoz ugrás
Rólunk
Iskolánk Vác történelmi belvárosában a 2. számú főút mellett található.
Fő feladatunk a tanköteles korú gyermekek részére szervezett alapfokú ismereteket nyújtó, az általános műveltséget megalapozó nevelés-oktatás, amely lehetővé teszi a középfokú intézményekben való továbbtanulást.
Első osztályban szótagoló módszerrel tanítjuk az olvasást, és lehetőségük van a kicsiknek az idegen nyelvek tanulására is. Iskolánkban 4. osztálytól nívócsoportokban, 5. osztálytól pedig emelt szinten tanulhatják a gyerekek az angol és német nyelvet. A matematikát 4. osztálytól kezdve csoportbontásban tanítjuk. (A legjobbak külön csoportban tanulnak.) Intézményünkben kiemelt feladatnak tekintjük a gyengébb tanulók felzárkóztatását, és a tehetséggondozást. Ennek  érdekében szakköri foglalkozásokat, tanfolyamokat szervezünk.
Intézményünkben működik többek között számítástechnika, képzőművész, középiskolára előkészítő magyar és matematika szakkör, a természetet kedvelőknek Túrabakancs szakkör (amely keretében hétvégeken, rendszeres időközönként túrázni viszik a gyerekeket és a jelentkező szülőket), valamint diáksportkör is.
Kihasználva az uszoda közelségét, osztályaink gyakran járnak szervezett úszásoktatásra. A tanulóink nagy része egyben a Bartók Béla Zeneiskola növendéke is, mivel a két intézmény közelsége lehetővé teszi, hogy a kisdiákok akár önállóan is elmenjenek a délutáni hangszeres órákra.
Csudajó címmel megjelenő iskolaújságunk már több mint 18 éve tájékoztatja tanulóinkat és szüleiket az iskola életéről és eredményeiről. Ennek szerkesztésében, írásában diákújságírók is közreműködnek.
Jól és szervezetten működik az iskola Diákönkormányzata, amelynek keretében a tanulókat is bevonjuk az iskolai életet érintő néhány fontos döntésbe.
Iskolánk kiemelkedő eseménye a Sulipódium címmel megrendezett kulturális bemutató, amelyet minden évben telt ház előtt rendezünk meg a Madách Imre Művelődési Központban.
Célunk egy gyermekközpontú iskola működtetése, amelyben a gyermekek szorongás nélkül tanulnak. Lehetőséget biztosítunk arra, hogy tanulóink tehetségüknek, képességeiknek megfelelően a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák, hogy minél jobb eséllyel tanulhassanak tovább.
Felelősségünk a fenntartó és a szülők felé, hogy igényeiket figyelembe véve minél jobb iskolát működtessünk.
© Kurucz Attila 2019-2021.
Vissza a tartalomhoz